Sayfalar

June 27, 2014

ANI YAŞA





Pek çok kişi kişisel gelişim kitaplarının gereksiz, zaman kaybı olduğunu düşünür. Bende son zamanlarda olumsuz örneklerine denk gelince (özellikle yabancı yazarların kötü çevirilerden dolayı kitapların beklenen faydayı sağlayamaması gibi) bu tarz kitapları tercih etmeyi bırakmıştım. Okumaktan kaçındığım kişisel gelişim kitaplarına bir şans vermemi sağlayan kitap "Carpe Diem" oldu.



Edebiyat dünyasının ünlü isimlerinden biri olan Horaius’un ortaya çıkarttığı ve dünyada en fazla bilinen terimlerden biri olan Carpe Diem "Anı Yaşama"anlamına gelir.  Geçmişe takılı kalmadan, gelecek kaygısı olmadan o günün ve o anın tadını çıkartmayı amaçlayan bir felsefe diyebiliriz.

Davranış bilimleri uzmanı olan, televizyon programlarında keyifle izlediğim Aşkım Kapışmak da Carpe Diem isimli kitabını, kendi yaşamından ve deneyimlerinden verdiği örneklerle kendi bakış açısı ile yeniden yorumluyor. 

kitabın dediği gibi yaşadığımız an  geçmişe düşünüp, geleceği hayal ederek geçiyor. Eğer kitabı özümseyerek okur ve yaşama geçirmeye çabalarsak, kişisel gelişim kitaplarının gerçek manada bizi geliştirdiğini farkedebiliriz :)


Aşkım Kapışmak'ın diğer kitapları; (sırada bunlar var)  http://www.askimkapismak.com.tr/


























No comments:

Post a Comment